SzMSzSz
Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Združenie maďarských rodičov na Slovensku
cím: Slovensko, 924 01 Galanta, ul. Zoltána Kodálya 777.
Tel.: 00421-(0)-35-777-5056, e-mail:
szovetseg@szmszsz.sk         www.szmszsz.sk
Elnöki iroda:
elnök: Mézes Rudolf
cím: 924 00 Galanta, ul. Zoltána Kodálya 777
Tel./fax.:
00421-(0)-31-780-2396
e-mail:
mezesrudolf@szmszsz.sk


Alapszabály
Csemadok
Magyar Koalíció Pártja
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége
Szövetség a Közös Célokért
Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség
Felvidék MA
.
Felhívás Szövetségünk tagságához

Aláírásgyűjtés
a köztársaságielnök-jelölt indításáért


Tisztelt SzMSzSz tagok!
Biztosan mindannyian tudnak már róla, hogy Bárdos Gyula személyében, Szlovákia rövid történelme során először magyar köztársasági-elnök-jelölt is ott lesz a megmérettetésnél a 2014. március 15-i köztársasági elnök választáson.
Túl azon, hogy a magyar jelölt indítása kapcsán a hazai elektronikus és nyomtatott sajtóban felvetődhet (ami már meg is történt) a szlovákiai magyarság helyzete, oktatásunk, kultúránk támogatottsága, kilátásai, tehát elhangozhatnak és a szlovák fülbe is eljuthatnak jogos igényeink, már most elmondható, hogy odahaza és külföldön is egyre gyakrabban hangzanak el a szlovák országvezetés létünket veszélyeztető döntéseivel kapcsolatos észrevételek, nyilatkozatok, elmarasztalások.
A jelölt indításához 15 ezer támogató aláírásra van szükség. Ezúton szeretném a segítségét és támogatását kérni, hogy a szükséges számú aláírást összegyűjtsük Bárdos Gyula köztársaságielnök-jelöltségének támogatására.
Tudatosítsuk, hogy mások is gyűjtenek. Figyelmeztessük tehát tagjainkat, hogy csak egyszer írjanak alá. Az aláírásgyűjtésnél segédkezők majd ügyeljenek arra, hogy minden adat a személyazonossági igazolványban feltüntetettel azonos legyen. Tehát, ha ová, akkor ová, ha Tešedíkovo, akkor nem Pered, ha Mikuláš, akkor nem Miklós. És nem használunk rövidétéseket: pl. M. Mača, hanem Malá Mača.
Kérjük Önöket, hogy a közeljövő jelentősebb rendezvényeit használják fel az aláírásgyűjtésre. Jövőbeni megítélésünk sokban függhet attól, képesek leszünk- e a rendelkezésre álló rövid idő alatt mindent megmozgatva (család, ismerősök, alapszervezetek) biztosítani a kellő számú aláírást. És a dolog itt nem ér véget. Arra kérek tehát mindenkit, ha kell rendkívüli vezetőségi üléseken, különböző összejöveteleken foglalkozzunk ezzel a kérdéssel, mert Bárdos Gyula sikere az egész felvidéki magyarság sikere lesz.
Mindenki segítségét előre is köszönöm és a feladat sikeres teljesítésének reményében maradok tisztelettel
Mézes Rudolf, elnök
46 625 aláírás! Köszönjük!
Szlovákia rövid történelme során először lett magyar köztársaságielnök-jelölt! Köszönöm Szövetségünk mindazon tagjainak, akik aláírásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy Bárdos Gyula jelöltként indulhasson az államfőválasztáson.